Auto IJdorff is meer dan Saab en Volvo alleen

Zeg je Saab of Volvo, dan zeg je auto IJdorff. Ondernemers Jaap IJdo en Arthur Neijndorff zijn echte Saabspecialisten. Na jarenlang bij Saab in dienst te zijn geweest, starten ze vijftien jaar geleden hun eigen garagebedrijf, maar ze namen hun kennis en ervaring van Saab mee. En het is dan ook niet verwonderlijk dat de Saabrijder weet dat zijn auto in goede handen is bij Auto IJdorff. Toch kunnen IJdo en Neijndorff meer dan Saab alleen. ,,Want”, zegt IJdo: ,,In de kern is iedere auto bijna hetzelfde. Saab blijft onze passie, maar ook andere merken zijn van harte welkom in ons bedrijf.”

Maar eerst even over de Saab, want voor de Saabrijders heeft auto IJdorff alles in huis: Kennis, kunde, liefde én onderdelen. IJdorff: ,,De productie van nieuwe Saabs staat op een laag pitje, maar er rijden nog ongeveer 50.000 Saabs rond in Nederland. Dealers zijn er niet meer, maar wij wel en er is geen Saab die wij niet aankunnen. Vooral voor de oudere modellen en de oudere cabrios hebben wij nog een grote hoeveelheid originele onderdelen, vaak gebruikt, liggen. Dat scheelt op een reparatie behoorlijk veel geld en dat is natuurlijk erg fijn voor de portemonnee van de klant. Maar – en dat vinden wij ook zeker niet onbelangrijk – het hergebruik van goede onderdelen past in de verduurzaming van de samenleving en de autobranche in het bijzonder. Naast reparaties, doen we het reguliere onderhoud en schadeafwikkeling.”

 

Grote Saabklussen gaan de mannen van Auto IJdorff niet uit weg. ,,Zeker niet, dat is een zelfs een kolfje naar onze hand. Plaatwerk, carrosserie klussen, heel veel laswerk, motorrevisie kortom een Saab technisch in nieuwstaat brengen zodat de auto weer door de APK komt, doen we graag en vaak.”

 

Met de zomer in aantocht heeft IJdo nog een mooie aanbieding op aircogebied. ,,De meeste autoairco’s presteren ver onder hun kunnen. Dat komt omdat ze bij de reguliere onderhoudsbeurten vaak vergeten worden. Terwijl het voor een goedwerkend aircosysteem essentieel is om iedere twee jaar gecontroleerd te worden. Maar wanneer je airco niet werkt dan merk je dat pas wanneer het te laat is, daarom bieden wij een gratis aircocheck aan. Werkt alles nog, dan is er geen probleem, moet er wat aan gebeuren dan hebben we scherpe prijzen.”

 

Saab is een merk dat tot de verbeelding spreekt. ,,Saabrijders groeten elkaar”, zegt IJdo, ,,met een Saab onderscheid je je van de massa. En hoewel het merk dus helaas niet meer zo vaak nieuw uit de fabriek rolt, kun je wel via ons een zoekopdracht uitzetten naar een Saab en in de meest gevallen zijn we succesvol en maken we iemand heel erg blij.”